VIDEO Mii de femei au protestat la Cairo împotriva forţelor armate care le-au dezbrăcat şi le-au călcat în picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de femei au participat la manifestaţii în Cairo faţă de agresiunile forţelor de ordine asupra femeilor protestatare.

În jur de 10.000 de femei au mărşăluit marţi pe străzile din Cairo protestând faţă de abuzul soldaţilor care le-au tras de păr, le-au dezbrăcat şi le-au călcat în picioare, potrivit AP.

O imagine reprezentativă, care a şocat multe persoane din societatea conservatoare, este cea cu o femeie întinsă pe jos, într-un sutien albastru. Doi soldaţi o ţin de mâini în timp ce altul o calcă pe piept.

Secretarul de Stat Hillary Clinton a acuzat luni poliţia egipteană şi soldaţii că vizează intenţionat femeile. Aceasta a declarat la Washington că femeile sunt umilite pe aceleaşi străzi unde şi-au riscat vieţile pentru revoluţie.

"Această umilire sistematică a femeilor egiptene dezonorează revoluţia, aduce ruşine statului şi uniformei şi nu este demnă de un popor măreţ", a declarat aceasta în faţa publicului de la Georgetown University. Clinton a numit "şocante" evenimentele ultimelor zile.

Protestatara Navara Negm a declarat că forţele de securitate încearcă în mod deliberat să umilească femeile.

"Ei ştiu că oamenii cărora nu le pasă de propria viaţă le pasă de mama lor, soţie sau soră. Aşa că au vrut să umilească întreg poporul egiptean umilind femeile", a declarat aceasta.

Într-o declaraţie, Consiliul Suprem al Forţelor Armate şi-a exprimat "adâncul regret către femeile puternice ale Egiptului pentru fărădelegile recentelor incidente din cadrul protestelor în faţa Parlamentului şi a Guvernului". Anterior, generalul Adil Emara, un membru al consiliului militar, a declarat că atacul asupra femeii a fost un incident izolat şi se află sub anchetă.

ATENŢIE! Filmul conţine imagini şocante!

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite