VIDEO Mexic: cel puţin 25 de morţi şi 8.000 de evacuaţi din cauza ploilor provocate de un uragan şi o furtună tropicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploile torenţiale s-au abătut asupra Mexicului duminică FOTO Reuters
Ploile torenţiale s-au abătut asupra Mexicului duminică FOTO Reuters

Cel puţin 25 de oameni au murit şi peste 8.000 au fost evacuaţi în Mexic din cauza ploilor provocate de două fenomene simultane - uraganul Ingrind în Golful Mexic şi furtuna tropicală Manuel în Oceanul Pacific, relatează dpa. Ploi torenţiale s-au abătut duminică asupra celei mai mari părţi a ţării din cauza efectelor combinate ale celor două fenomene.

Ploile provocate de Manuel în Pacifc se alătură celor cauzate de uraganul Ingrid, care luni urmează să se abată asupra statului Tamaulipas, unde tradiţionalele ceremonii de Ziua Independenţei, care urmau să fie sărbătorite în seara de duminică în toată ţara, au fost suspendate.

Potrivit bilanţurilor oferite de autorităţi şi de presa locală, cel puţin 17 oameni au murit în Guerrero, stat aflat în sudul ţării, alte trei în Puebla, trei în Hidalgo şi doi în Oaxaca. Autorităţile încă încearcă să ajungă la oamenii izolaţi şi există informaţii potrivit cărora ar exista mai multe victime, au declarat reprezentanţi ai statului Oaxaca.

„Cerem populaţiei să se îndepărteze de râuri şi de zone de risc şi să se adăpostească”, i-a sfătuit guvernatorul statului Guerrero, Angel Aguirre, pe concetăţenii săi prin intermediul contului de Twitter.

Circa 500 de persoane au fost evacuate din domiciliile lor la Acapulco, unde apa a atins, în unele locuri, un metru, luând maşinile. Populaţia de la periferia oraşului este izolată, după ce un pod şi mai multe clădiri s-au prăbuşit. Aeroportul internaţional a fost izolat, drumul care duce spre el fiind tăiat de un torent de apă, scrie AFP.

În statul Veracruz (est), ploile cauzate de Ingrid au dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane, a anunţat guvernatorul acestui stat.

O furtună tropicală a provocat zeci de morţi pe coasta vestică a Mexicului

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite