VIDEO FOTO Naveta SpaceShipTwo pentru turism spaţial a efectuat primul ei zbor independent. 200.000 dolari, o cursă în spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SpaceShipTwo
SpaceShipTwo

Turiştii cu dare de mâănă dornici de a călători în spaţiu se află ceva mai aproape de îndeplinirea acestui vis, după ce compania miliardarului Richard Branson, Virgin Galactic, a testat cu succes prima navetă construită special pentru turism spaţial.

Naveta SpaceShipTwo a companiei Virgin Galactic a realizat primul zbor planat duminică, aterizând cu bine pe o pistă din deşertul Mojave. SpaceShipTwo a fost lansată de la o înălţime de aproximativ 13.700 m de pe nava-mamă, un avion special construit pentru transportul acestei navete, informează Daily Mail.

Testul a durat aproximativ 25 de minute. Până în prezent, naveta a zburat doar ataşată de nava-mamă, botezată WhiteKnightTwo. Duminică a fost prima dată când nava a zburat pe cont propriu.

"Acum ştim că nava spaţială planează. Ştim că poate să declanşeze în condiţii de siguranţă şi ştim că poate ateriza în siguranţă", a declarat Sir Richard Branson, patronul companiei Virgin Galactic.



Dacă nu aveţi cei 200.000 de dolari pe care îi cere compania lui Branson pentru un zbor, aveţi timp să-i mai strângeţi, deoarece naveta va face o serie de zboruri de încercare înainte de a trece la zborul în spaţiu. "Următoarea etapă va fi testul în aer cu rachetele de pe navetă", a spus Sir Richard Branson.

Virgin Galactic, care doreşte să devină prima companie comercială specializată în turismul spaţial, a primit deja 45 de milioane de dolari de la 330 de clienţi care şi-au rezervat un loc la bordul acestei navete cu şase locuri.

Miliardarul britanic este un om cu viziune chiar şi în turismul spaţial. Acesta are în plan, pentru viitor, inaugurarea unor hoteluri de lux în spaţiu, ce vor putea fi utilizate ca viitoare baze de aprovizionare şi odihnă pentru astronauţi, în lungul lor zbor către Lună.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite