VIDEO Ambasador afgan în SUA: Termenul de retragere a trupelor americane din Afganistan este nerealist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul de retragere a trupelor americane din Afganistan, iulie 2011, este nerealist şi mai mult, va duce la prelungirea războiului, deoarece duşmanul devine mai îndrăzneţ, a declarat, duminică, ambasadorul afgan în Statele Unite, Said Tayeb Jawad.

În primul rând, dacă insişti prea mult asupra unui termen limită care nu este realist, îţi faci duşmanul mult mai îndrăzneţ. Prelungeşti războiul.

Termenul limită ar trebui să fie realist. El ar trebui să se bazele pe realitatea din teren şi ar trebui să transmitem un mesaj clar duşmanului, teroriştilor care reprezintă o ameninţare pentru toată lumea, că Statele Unite, NATO şi afganii sunt acolo pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunea, a declarat Jawad, informează CNN.

Dacă nu se simte acest lucru, atunci am pierdut sprijinul poporului afgan şi permitem ţărilor învecinate, cu interese în zonă, să capete mult mai mult curaj în a interveni în Afganistan, a continuat el.

Citeşte şi: De 4 Iulie militarii americani au ieşit în Mamaia !

Preşedintele american Barack Obama şi generalul David Petraeus, care l-a înlocuit pe generalul Stanley McChrystal în funcţia de comandant al forţelor americane în Afganistan, au declarat că vor începe retragerea în iulie 2011, în funcţie de condiţiile de pe teren.

Senatorul republican John McCain şi-a exprimat îndoiala în legătură cu stabilirea unei date limită ferme de retragere a forţelor americane: Sunt pentru stabilirea de date privind retragerea, dar după ce strategia reuşeşte, nu înainte, a declarat McCain, care s-a aflat în Afganistan de Ziua Naţională a Statelor Unite (4 iulie).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite