Valul de caniculă din Mexic a făcut cel puţin 100 de victime

0
Publicat:

Cel puţin 100 de persoane au murit în Mexic în ultimele două săptămâni din cauze asociate căldurii, după ce temperaturile au urcat până aproape de 50 de grade Celsius în anumite regiuni de pe teritoriul ţării, a precizat joi Ministerul mexican al Sănătăţii, potrivit Reuters.

Puebla, Mexic FOTO Shutterstock
Puebla, Mexic FOTO Shutterstock

Valul de căldură produs luna aceasta şi care a durat tei săptămâni a suprasolicitat reţeaua electrică şi a determinat autorităţile să suspende cursurile şcolare în anumite regiuni, iar populaţia s-a confruntat cu disconfort termic provocat de temperaturile ridicate.

Peste două treimi dintre decese s-au produs în săptămâna 18-24 iunie, iar restul în săptămâna precedentă, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un raport referitor la temperaturile extreme. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, a fost înregistrat un singur deces din cauza căldurii.

Aproape toate cele 100 de decese au fost cauzate de insolaţie, iar câteva de deshidratare. Circa 64% dintre decese s-au produs în statul Nuevo Leon din nordul ţării, la graniţă cu statul american Texas. Celelalte au fost înregistrate în cea mai mare parte în statul învecinat Tamaulipas, precum şi în Veracruz, în regiunea Golfului Mexic.În ultimele zile, temperaturile au scăzut după ce anotimpul ploios a adus precipitaţiile extrem de necesare.

Cu toate acestea, unele oraşe din nordul Mexicului înregistrează în continuare temperaturi ridicate. În statul Sonora, oraşul Aconchi s-a confruntat miercuri cu valori maxime de 49 de grade Celsius.   

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite