Unul din creatorii vaccinului anti-Covid AstraZeneca: „Nu putem vaccina planeta la fiecare 6 luni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Administrarea dozei „booster” a unui vaccin anti-Covid „nu este sustenabilă”, a afirmat Andrew Pollard, unul dintre creatorii vaccinului Oxford-AstraZeneca, relatează CNN. Acesta a mai spus că sunt necesare mai multe date pentru a evalua „dacă, când şi cum cei care sunt vulnerabili vor avea nevoie de doze suplimentare”.

Pollard, care de asemenea conduce Comitetul Comun de Vaccinare şi Imunizare din Marea Britanie, a declarat în cadrul unui interviu acordat jurnaliştilor de la The Telegraph că „nu putem vaccina planeta la fiecare şase luni”, subliniind „nevoia de a viza persoanele vulnerabile” pe viitor, nu administrarea dozelor tuturor celor trecuţi de vârsta de 12 ani.

Cercetătorul şi-a exprimat îndoielile faţă de nevoia unei a patra doze a vaccinului anti-Covid, spunând că este nevoie de mai multe dovezi înainte de demararea unor campanii de vaccinare cu a doua doză „booster”.

Pollard a declarat imediat după descoperirea variantei Omicron a coronavirusului, înainte să se cunoască cât de periculoasă este, că un vaccin specific împotriva sa ar putea fi dezvoltat „foarte rapid”, conform sursei citate. 

Mai multe companii farmaceutice au anunţat ulterior că vor dezvolta o doză „dedicată” împotriva variantei Omicron însă AstraZeneca afirmă că administrarea celei de-a treia doze a vaccinului pe care l-a dezvoltat protejează deja de noua variantă apărută în Africa de Sud.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite