Un „YouTuber“ nipon ales în camera superioară a parlamentului, exclus din legislativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un „YouTuber" nipon specializat în scandaluri cu celebrităţi şi ales anul trecut în camera superioară a parlamentului Japoniei a fost exclus din legislativ pentru că a lipsit sistematic de la toate sesiunile parlamentare, informează miercuri AFP.

Yoshikazu Higashitani
Yoshikazu Higashitani

Camera superioară a parlamentului nipon a decis marţi excluderea acestuia, o premieră pentru un parlamentar nipon din 1951 , potrivit media din Japonia.

Yoshikazu Higashitani, în vârstă de 51 de ani şi cunoscut pe reţelele sociale cu pseudonimul "GaaSyy", fusese somat mai devreme în această lună să-şi ceară scuze în faţa parlamentului pentru absenteismul său constant, ce contravine regulii de prezenţă la sesiunile parlamentare.

Însă Higashitani, unul dintre parlamentarii micropartidului Seijika Joshi 48 (tradus ad litteram drept „Fete în politică 48'), nu a dat curs acestei convocări, coform Agerpres.

După ce a fost ales în iulie anul trecut, Higashitani a rămas la Dubai, unde locuia. El afirmase că nu îndrăzneşte să se întoarcă în Japonia de teamă să nu fie arestat.

Poliţia locală a declanşat o anchetă asupra lui, suspectându-l de intimidare şi defăimare a unor celebrităţi, prin înregistrările sale video online, potrivit mass-media.

Yoshikazu Higashitani va fi înlocuit de un alt membru al partidului său, care și-a schimbat numele de mai multe ori de la înfiinţarea sa, în 2013. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite