Un tribunalul indian a condamnat la moarte 15 locuitori din Kerala pentru crimă

0
Publicat:

În 2021, un grup de atacatori a pătruns în casa secretarului local BJP OBC Morcha, Ranjith Srinivasan, în vârstă de 40 de ani, și l-au ucis în fața mamei, soției și fiicei sale.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Un tribunal din Kerala a condamnat 15 persoane la moarte pentru o crimă comisă în urmă cu trei ani, a relatat ziarul Hindustan Times.

În 2021, un grup de răufăcători a pătruns în casa secretarului local BJP OBC Morcha, Ranjith Srinivasan, în vârstă de 40 de ani, și l-a ucis în fața mamei, soției și fiicei sale. Atacatorii s-au dovedit a fi membri ai grupului interzis Frontul Popular din India și ai organizației afiliate acestuia politic, Partidul Social Democrat din India. Ulterior, toți au fost reținuți.

Procuratura acerut pedeapsa maximă pentru condamnați, spunând că aceștia sunt „o echipă antrenată de ucigași” și fapta lor a intrat în categoria „celor mai rare dintre infracțiunile rare”.

Pedeapsa cu moartea în India, conform Codului Penal al țării, este impusă pentru crimă, crime legate de terorism, viol, răpire, trafic de droguri și spionaj. Civilii sunt executați prin spânzurare. Sistemul tribunalelor militare implică și executarea.

În prezent, în India sunt peste 480 de prizonieri condamnați la moarte. Ultima dată când pedeapsa cu moartea a fost aplicată în republică a fost în martie 2020. Atunci, patru persoane au fost spânzurate în închisoarea din Tihar pentru viol în grup și crimă pe care le-au comis în 2012. 

Kerala este un stat care face parte din Confederația Indiană, de pe Coasta Malabar din sud-vestul Indiei. A fost format pe 1 noiembrie 1956 prin fuzionarea regiunilor vorbitoare de limbă malayalam din statele de atunci Travancore-Cochin și Madras. Cu o suprafață de peste 38.863 km², Kerala este al 21-lea stat indian după teritoriu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite