Un submarin nuclear al SUA a ajuns în Peninsula Coreea FOTO

0
0
Submarinul nuclear USS Michigan FOTO AFP
Submarinul nuclear USS Michigan FOTO AFP

Un submarin american a ajuns în Coreea de Sud, pe fondul tensiunilor generate de cel mai recent test balistic al Phenianului, relatează BBC News, precizând că USS Michigan, înarmat cu rachete, se va alătura unui grup de nave de luptă condus de portavionul Carl Vinson.

USS Michigan este un submarin nuclear care transportă 154 de rachete de croazieră Tomahawk, 60 de membri ai trupelor speciale şi minisubmarine, scrie cotidianul sud-corean Chosun Ilbo.

Vasul urmează să ia parte la exerciţii militare împreună cu grupul de luptă Carl Vinson.

Submarin nuclear USS Michigan in Coreea de Sud FOTO AFP

Submarinul a ajuns în Portul Busan  FOTO AFP 

Coreea de Nord sărbătoreşte marţi împlinirea a 85 de ani de la înfiinţarea armatei sale şi a marcat în trecut ocazii similare cu teste cu rachetă.

Între timp, întregul Senat american a fost rugat să participe miercuri la un briefing privind Coreea de Nord la Casa Albă.

Anterior, un site nord-coreean a ameninţat Statele Unite că vor fi ”rase de pe suprafaţa Pământului” dacă Washingtonul declanşează un război în peninsulă, ultimul episod al unui schimb de replici care alimentează tensiunile în regiune.

Consiliul de Securitate al ONU trebuie să fie pregătit să impună „noi sancţiuni, mai dure” vizând Coreea de Nord, a declarat luni preşedintele american Donald Trump.

În urma unui compromis cu Rusia, Consiliul a adoptat joi o rezoluţie prin care a condamnat cel mai recent tir de rachetă nord-coreean. Semn al unei severităţi sporite, textul menţionează explicit „sancţiuni”, în condiţiile în care textele precedente evocau numai „măsuri suplimentare” vizând Coreea de Nord.

Submarin nuclear USS Michigan in Coreea de Sud FOTO AFP
Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite