Un român a zburat pe trenul de aterizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul în al cărui tren de aterizare s-a ascuns un român aparţine unui om politic din Emiratele Arabe Unite.

Aeronava făcea o cursă privată între Viena şi Londra (ce durează aproximativ 90 de minute), potrivit RTL Info.
Bărbatul, în vârstă de 20 de ani , "îngheţase bocnă stând agăţat de trenul de aterizare" al avionului companiei United Arab Emirates, care a ajuns pe Aeroportul Heathrow duminică, scrie presa austriacă.

Avionul aterizase pe aeroportul din Viena joi, apoi plecase spre Londra duminică seară. Imediat ce a aterizat, scrie „USA Today", citând o sursă din poliţia austriacă, românul a căzut de pe trenul de aterizare şi a fost arestat de poliţia britanică.

Întrebată de jurnalişti, poliţia din Viena a refuzat să comenteze. Însă autorităţile britanice urmează să-l interogheze pe român, care, potrivit presei de la Viena, era şi nevăzător. Pentru moment, el se află internat într-o clinică londoneză, unde este tratat pentru hipotermie.

Bărbatul a declarat că dorea să-şi caute un loc de muncă în Marea Britanie. "Acest om şi-a asumat un risc uriaş. Dacă ar fi fost vorba despre un zbor transatlantic, călătoria i-ar fi fost fatală", a declarat un oficial. Marele său noroc a fost că avionul a zburat la o altitudine destul de mică, dorind să evite o furtună, scrie publicaţia austriacă "Kurier".

Ştirea a fost preluată imediat de agenţiile internaţionale de presă şi de publicaţii din Europa şi chiar din Statele Unite. În urmă cu mai mulţi ani, românii deveniseră celebri şi pentru că, pentru a scuti banii de bilet, călătoreau pe acoperişul trenurilor de mare viteză (TGV) din Franţa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite