Un politician căsătorit cu o româncă nu vrea imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Weston, candidat UKIP, consideră că imigranţii i-ar putea ruina ţara. Partidul său, care a obţinut opt locuri în noul Parlament, militează pentru „independenţa Marii Britanii“ , adică pentru scoaterea acesteia din Uniunea Europeană

Paul Weston (46 de ani)  a fost candidatul formaţiunii eurosceptice şi naţionaliste UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii) pentru un loc în Camera Comunelor.

Deşi este căsătorit cu o imigrantă din România, Weston, care a candidat pentru circumscripţia ce cuprinde şi City of London, a declarat pentru site-ul politics.co.uk că Marea Britanie este „colonizată de imigranţi".

Pe de altă parte, el susţine că nu este rasist şi nu îi judecă pe cei care pleacă în alte ţări în căutarea unui trai mai bun. „Dacă m-aş fi născut în Bangladesh, primul lucru pe care l-aş fi făcut ar fi fost să cumpăr un bilet de avion şi să vin aici".

Weston critică perioada colonialistă a Marii Britanii, dar nu este de acord nici cu ceea ce se întâmplă acum. ''Nu cred că aveam dreptul să mergem oriunde în lume şi să le dictăm oamenilor cum să trăiască (...). Dar cred că acum suntem colonizaţi în Marea Britanie'', a afirmat Paul Weston. Mai mult, politicianul din UKIP nu se sfieşte să afirme că în prezent are loc „o purificare etnică a englezilor", e drept una paşnică.

Viziunile lui despre viitor sunt sumbre. Dacă oameni din diverse părţi ale lumii vor continua să vină în Marea Britanie, peste 20 de ani ar putea izbucni  un adevărat conflict civil, „un război între copiii albi din clasa muncitoare şi imigranţi".

„Mă enervează când şi la concursurile televizate aud că nu există populaţie nativă britanică. Fiecare ţară are populaţie indigenă. Şi Marea Britanie ar trebui să aibă acest drept", a declarat naţionalistul.

Deşi nu a reuşit să obţină mandatul, alţi opt membri ai UKIP au intrat în noul Parlament şi vor promova mai departe politica anti-imigraţionistă. „Noi reprezentăm doar unu la sută din populaţia lumii. Dacă deschidem uşile, distrugem ţara asta", a conchis Weston.

Învingătorii, tot anti-imigraţionişti

Zilele trecute, presa britanică a dezvăluit un document care trasează liniile unei viitoare poziţii foarte dure a conservatorilor faţă de imigranţi şi UE. În respectivul document, conceput ca o scrisoare a viitorului ministru de Externe conservator către premier, se arată că relaţiile Marii Britanii faţă de UE „s-au schimbat după alegeri".

Conservatorii ar urma să ceară Bruxelles-ului, în numele Marii Britanii (dacă vor ajunge într-adevăr la guvernare), redobândirea atribuţiilor în materie de justiţie, precum şi în materie de politici sociale şi muncă.

" Cred că acum suntem colonizaţi în Marea Britanie. "
Paul Weston
membru al UKIP

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite