Un oficial musulman din Kashmir le cere americanilor să plece din regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialul religios musulman cu cel mai înalt grad din statul indian Kashmir le-a cerut cetăţenilor americani să "părăsească imediat" regiunea din cauza unui film american antiislam care a provocat violenţe în Libia şi Egipt, a anunţat vineri presa indiană, citată de AFP.

"Cetăţenii americani care se află în vizită în Kashmir trebuie să plece imediat deoarece musulmanii au fost răniţi de aceste imagini", a declarat marele muftiu al statului Jammu-şi-Kashmir (nord), Bashiruddin Ahmad, ale cărui declaraţii au fost transmise vineri de agenţia Press Trust of India.

"Toată lumea acceptă grandoarea profetului şi nicio tentativă de a aduce atingere imaginii sale nu va fi tolerată", a adăugat el, potrivit agenţiei de presă.

Un mic grup de maniestanţi s-a reunit joi într-o atmosferă de calm la Srinagar, capitala statului, pentru a denunţa filmul. Poliţia era în alertă vineri, în ziua de rugăciune săptămânală a musulmanilor.

India numără 150 de milioane de musulmani, potrivit datelor recensământului. Kashmirul are o populaţie majoritar musulmană.

Filmul american "Innocence of Muslims" a inflamat spiritele mai întâi în Egipt şi Libia, unde ambasadorul a fost ucis, după care protestele s-au extins şi în alte ţări, între care Yemen.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite