Un nou scandal în Guvernul Japoniei: un ministru s-a dus cu maşina de serviciu la şedinţe de „yoga sexy“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Educaţiei din Japonia a prezentat scuze, miercuri, pentru că a folosit o maşină de serviciu pentru a se duce într-un club de yoga, dar a contestat un articol potrivit căruia acest loc propune şedinţe individuale de „yoga sexy“, relatează AFP.

Această situaţie stânjenitoare apare într-o perioadă în care presa niponă vuieşte pe două cazuri de favoritism în Guvernul Shinzo Abe şi acuzaţii de hărţuire sexuală în Ministerul de Finanţe.

Săptămânalul Shukan Bunshun a scris în ediţia sa de miercuri că ministrul Educaţiei Yoshimasa Hayashi s-a deplasat cu o maşină de serviciu la şedinţe particulare de yoga în cartierul Ebisu din Tokyo.

„Îmi prezint scuze că am stârnit confuzie într-un context parlamentar tensionat“, a declarat Hayashi.

Revista precizează că este vorba de un club de „yoga sexy“ administrat de o fostă actriţă de filme pentru adulţi.

Însă Hayashi se apără susţinând că serviciile în cazul său au inclus „lecţii clasice de yoga“ şi „şedinţe de masaj prin presiunea degetelor“, în scop terapeutic.

„Dezmint oficial acest articol, care prezintă o imagine indecentă (clubului, n. red.) şi nu corespunde deloc realităţii“, a spus şi administratoarea clubului. Ea a cerut revistei să corecteze articolul şi să prezinte scuze.

În Japonia, miniştrii au voie să utilizeze maşinile de serviciu în scop personal între două deplasări profesionale sau activităţi legate de muncă.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite