Un japonez și-a aruncat soția bolnavă în mare fiindcă s-a săturat să aibă grijă de ea

0
Publicat:

Hiroshi Fujiwara, un japonez în vârstă de 81 de ani, și-a împins soția cu dizabilități în mare, fiindcă după patru decenii „s-a săturat să aibă grijă de ea”, relatează The Independent.

Bătrâni cu scaun cu rotile.
Un japonez și-a împins soția în mare. Foto: Shutterstock

Poliția din orașul Oiso, prefectura Kanagawa din Japonia, a menționat că Fujiwara și-a recunoscut fapta. Bărbatul le-a mărturisit autorităților că, joi, 3 noiembrie, în jurul orei 17.30, ora locală, și-a dus soția în scaun cu rotile, pe numele ei Teruko, în vârstă de 79 de ani, la un debarcader din oraș și a împins-o în apă. 

Presa locală a relatat că Fujiwara i-a mărturisit fapta fiului său mai mare, la scurt timp după ce a săvârșit-o. Conform ziarului Japan Times citat de The Independent, fiul ar fi anunțat la poliție incidentul. 

 „Tatăl meu spune că a împins-o pe mama în mare”, a declarat el. 

Bătrânii locuiau singuri, iar japonezul le-a spus polițiștilor că a avut grijă de soția sa timp de peste 40 de ani. 

Poliția din Oiso a anunțat, vineri, că Fujiqara a fost arestat la o zi după incident sub suspiciunea de crimă. 

În ziua în care a avut loc întâmplarea, o persoană a sunat la poliție în jurul orei 19:00 afirmând că a văzut un cadavru plutind în apă. Echipajele de salvare care au sosit la fața locului i-au acordat primul ajutor femeii, însă la spital ea a fost declarată moartă. 

După această întâmplare, internauții japonezi au învinuit guvernul că nu acordă atenția cuvenită abuzurilor cu care se confruntă cetățenii în vârstă. 

Un sondaj efectuat de Ministerul Sănătății și Bunăstării din Japonia a indicat faptul că au existat 17.281 de întâmplări în care persoanele în vârstă au fost agresate fizic de membrii familiei în anul 2020. Astfel, în urma agresiunilor au fost înregistrate 25 de decese. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite