Un fost fotomodel din Canada, despre experienţa sa contra Statului Islamic: Jihadiştii sunt o adunătură de „laşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hanna Bohman
Hanna Bohman

Hanna Bohman, un fost fotomodel din Canada, şi-a petrecut ultimul an în Siria luptând împotriva organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI). Femeia spune că nu a fost impresionată de jihadişti, care se fac auziţi mai mult pe reţelele de socializare, dar pe câmpul de luptă sunt o „dezamăgire“.

Hanna Bohman, în vârstă de 46 de ani, spune că a văzut moartea cu ochii, apoi s-a hotărât să lupte împotriva jihadiştilor din cadrul SI. Fostul fotomodel din Canada a suferit un grav accident rutier anul trecut, după care a plecat să lupte împotriva SI în martie, deşi nu avea nicio experienţă în acest sens. Ea s-a alăturat batalionului de femei din cadrul miliţiei kurde Unitatea de Protecţie Populară după ce a văzut o înregistrare video pe internet, în care era prezentat un canadian care a devenit membru al SI.

Referindu-se la militanţii din cadrul SI, Hanna Bohman apreciază că „nu sunt foarte numeroşi“ şi laşi. „Nu sunt o organizaţie uriaşă care aduce iadul asupra necredincioşilor. Sunt o adunătură de porci scârboşi şi laşi, care dau bir cu fugiţii chiar de la primul semn de luptă“, susţine ea pentru Business Insider.

Ei „fug mereu de lupte“, în schimb se fac mai mult auziţi pe internet, mai ales pe Twitter, insistă ea.

„Suspectez că militanţii experimentaţi au fost antrenaţi la Mosul şi Rakka, unde se vor da adevăratele bătălii“, mai spune ea.

Cu toate acestea, ea recunoaşte că a simţit cum i-a trecut glonţul pe lângă ureche în luptele de la Tel Temir şi Tel Abyad.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite