Un bebeluş abandonat într-un canal a fost salvat de pisici. Cum au reuşit animalele să atragă atenţia trecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter
Foto Twitter

Un bebeluş de 5 zile a fost scos, duminică, de poliţişti dintr-un canal de scurgere unde fusese abandonat în oraşul indian Mumbai. Copila a fost salvată după ce mai multe pisici au început să şuiere şi să toarcă zgomotos în zona în care se afla, atrăgând astfel atenţia oamenilor, relatează BBC.

Bebeluşul se află acum într-un spital local şi se recuperează. Doctorii unităţii medicale au declarat pentru BBC că fetiţa „este bine” şi este monitorizată.

Între timp, autorităţile încearcă să afle cum a ajuns copilul în canal. Potrivit primelor declaraţii, localnicii au descoperit bebeluşul după ce au observat un grup de pisici adunat pe marginea drumului au început să facă zgomot.

O echipă de poliţişti a ajuns la faţa locului şi a văzut bebeluşul care se afla în interiorul unei scurgeri. Copila era îmbrăcată într-o cămaşă subţire, udă, şi ţipa. A fost scoasă de doi poliţişti, învelită cu o pânză şi transportată la spital pentru verificări.

„Când am ridicat-o, era rece, braţele îi erau vinete de frig. Am cerut apă caldă şi o pânză pentru a o curăţa de murdărie”, a declarat poliţista Sheetal Sonawane, pentru ziarul Times of India.

Incidentul a devenit rapid cunoscut pe reţelele de socializare. Autorităţile au distribuit o fotografie cu poliţiştii care au salvat fetiţa, ţinând-o în braţe.

Poliţiştii nu au făcut speculaţii, însă cazurile similare din trecut au fost atribuite preferinţei pe care părinţii indieni o au pentru fii. Femeile sunt deseori discriminate în societate şi fetele sunt văzute ca o povară financiară, în special în comunităţile sărace.

În urmă cu doi ani, rămăşiţele unei fetiţe care fusese arsă de vie au fost găsite într-o oală de lut, în Bareilly, statul indian Uttar Pradesh. Iar în iarna lui 2016, un nou-născut a fost găsit abandonat într-o pungă, fără haine, în capitala Indiană, Delhi. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite