Un bărbat de 165 de ani este aşteptat la vot în Turcia. Opoziţia acuză puterea că pregăteşte fraudarea scrutinului din 31 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opoziţia turcă acuză regimul Erdogan că pregăteşte fraude masive pentru alegerile locale din 31 martie, semnalând, ca exemplu, cazul unui bărbat născut acum 165 de ani, pe vremea Imperiului Otoman, şi aşteptat pentru prima dată la vot, relatează BBC News.

Aflat la putere din 2002, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), care asigură baza regimului islamo-conservator al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, va avea de înfruntat una dintre cele mai dure opoziţii din ultimii ani la alegerile locale din 31 martie.

Opoziţia strânge rândurile de pe acum şi aduce o serie de acuzaţii la adresa AKP, printre care şi faptul că intenţionează să comită fraude în acest scrutin.

Printre neregulile semnalate de opoziţie se numără prezenţa mai multor votanţi cu vârste de peste 100 de ani care ar urma să meargă la vot pentru prima dată în viaţă. Dintre votanţii înscrişi în liste, peste 6.000 au mai mult de 100 de ani. Unul dintre votanţi, Ayse Ekici, are 165 de ani, fiind născut pe vremea sultanului Abdul-Medjid (1839-1861). El este aşteptat pentru prima oară în viaţia la vot, la fel ca Zulfu, care ar avea 149 de ani dacă ar mai trăi, notează BBC News.

Potrivit Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat) şi Partidului Democrat Popular (HDP, pro-kurd), acest număr-record de votanţi de peste 100 de ani arată că puterea manipulează listele electorale în avantajul său.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite