Un adolescent palestinian de 16 ani a murit împuşcat în cap de forţele israeliene, după luptele din oraşul Nablus al regiunii ocupate Cisiordania

0
0
Foto EPA EFE (Arhivă)
Foto EPA EFE (Arhivă)

Un adolescent palestinian în vârstă de 16 ani care a fost împuşcat în cap de forţele israeliene a murit miercuri dimineaţă după luptele din oraşul Nablus al regiunii ocupate Cisiordania, a transmis ministerul palestinian al sănătăţii, conform Reuters.

Instituţia spune că forţele israeliene l-au împuşcat pe tânărul Gaith Yamin în cap lângă Mormântul lui Iosif, un loc al confruntărilor dintre cele două popoare, potrivit Digi 24.

Armata israeliană a declarat pe Twitter că a răspuns cu focuri de armă împotriva a sute de palestinieni care aruncau cu pietre şi bombe de petrol către soldaţi în timpul vizitei credincioşilor evrei la Mormântul lui Iosif marţi noapte.

Unii evrei consideră Mormântul lui Iosif drept locul de înmormântare al patriarhului evreilor, iar palestinienii spun că este altarul unui şeic.

Societatea Palestiniană a Semilunii Roşii a spus că a tratat cel puţin 80 de persoane în timpul confruntărilor din jurul sitului, inclusiv răni provocate de muniţie reală, gloanţe de cauciuc precum şi persoane care au inhalat gaze.

Ministerul palestinian al educaţiei a condamnat uciderea minorului într-un comunicat şi a subliniat nevoia de „a împiedica ocupaţia şi de a o trage la răspundere pentru crimele atroce”.

Israelul şi-a escaladat raidurile din Cisiordania de la sfârşitul lunii martie, ca urmare a unei serii de atacuri mortale din oraşele sale.

Incursiunile deseori au declanşat conflicte. Cel puţin 46 de palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene sau de civili înarmaţi de la începutul anului. Printre victime s-au aflat militanţi, atacatori singuratici şi trecători.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite