Ultimul bilanţ al victimelor taifunului Haiyan: peste 5.200 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul morţilor de pe urma dezastrului provocat de taifunul Haiyan, care a traversat centrul insulelor Filipine în urmă cu două săptămâni, a fost actualizat de guvern, iar noile cifre indică un total de 5.209 de victime. Haiyan devine astfel una dintre cele mai mari catastrofe naturale din istoria recentă a ţării.

Agenţia guvernamentală însărcinată cu gestionare a situaţiei a transmis vineri că alţi 23.500 de oameni sunt răniţi şi mai mult de 1.600 de filipinezi sunt în continuare dispăruţi. Totodată, taifunul a forţat patru milioane de oameni să-şi părăsească locuinţele, depinzând acum de ajutoarele guvernamentale şi de cele străine.

Majoritatea victimelor au murit ori înecate, ori strivite sub rămăşiţele clădirilor distruse de ape şi ale copacilor dezrădăcinaţi. Furtuna a lovit Filipine cu valuri de şapte metri înălţime, cea mai puternic afectată fiind zona de coastă.

Oficialii agenţiei pentru minimizarea dezastrului spun, totuşi, că numărul morţilor ar putea să crească în continuare, pe măsură ce căutările echipelor de salvare şi curăţirea oraşelor se desfăşoară.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite