Turcia ar putea achiziționa în curând avioane de luptă F-16

0
Publicat:

Procesul de aprobare a vânzării de avioane americane de luptă F-16 către Turcia, stat membru NATO, decurge favorabil şi s-ar putea finaliza în două luni, a declarat un purtător de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Avioane multirol F-16 FOTO EPA-EFE
Avioane multirol F-16 FOTO EPA-EFE

Turcia a solicitat Statelor Unite în octombrie 2021 să-i vândă 40 de avioane F-16 fabricate de Lockheed Martin Corp şi aproape 80 de kituri de modernizare pentru avioanele de război din flota sa aeriană, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat joi seara pentru CNN Turk, purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, a afirmat că administraţia Biden depune eforturi sincere în această privinţă.

„Nu este foarte uşor să faci un pronostic clar, dar există se pare o mare probabilitate ca procesul să se finalizeze într-o lună sau două”, a declarat Kalin.

„Când asta se va întâmpla, problema legată de F-16 - atât modernizarea, cât şi achiziţionarea de noi avioane F-16 - va fi rezolvată”, a adăugat el, potrivit Reuters.

În septembrie, Recep Tayyip Erdogan a apreciat că a primit un feedback „pozitiv” din partea a doi senatori americani cu care s-a întâlnit la New York cu privire la sprijinul lor potenţial pentru această vânzare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite