Tsipras îi dă replica Angelei Merkel: Nu Merkel decide cu privire la un referendum în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul stângii radicale elene Syriza, Alexis Tsipras, a declarat luni, la Paris, că nu cancelarului german Angela Merkel îi revine sarcina de a decide cu privire la organizarea unui referendum în Grecia, relatează AFP.

„Grecia este o ţară suverană . Nu doamnei Merkel îi revine sarcina de a decide dacă vom merge spre un referendum sau nu", a declarat Tsipras, cu prilejul unei conferinţe de presă comune cu Jean-Luc Mélenchon, şeful Frontului de stânga, mişcarea stângii radicale franceze.

„Nu există nimic de negociat în memorandum (planul de austeritate al UE, FMI şi BCE pentru Grecia) pentru că nu negociem cu infernul", a mai afirmat Tsipras. „Ceea ce e de discutat nu este memorandumul, ci datoria publică", a insistat el.

Luni, purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Georg Streiter a dezminţit din nou că Angela Merkel ar fi sugerat organizarea unui referendum asupra monedei euro în Grecia, subliniind că şeful guvernului german nu este dispus „să furnizeze ingrediente bucătăriei politice" greceşti.

Potrivit sondajelor, Syriza îşi va disputa cu Noua democraţie, formaţiune de dreapta, primul loc în noile alegerile legislative anticipate, prevăzute pentru 17 iunie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite