Trump ameninţă Iranul cu „consecinţe foarte grave” în cazul în care decide să-şi relanseze programul nuclear

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat miercuri Iranul cu ”consecinţe foarte grave” în cazul în care decide să-şi relanseze programul nuclear, la o zi după ce a anunţat retragerea Statelor Unite din acordul vizând să împiedice Teheranul să obţină arma nucleară, relatează AFP.

”Sfătuiesc Iranul să nu-şi relanseze programul nuclear. Îi sfătuiesc foarte puternic” să nu o facă, a declarat Trump pentru presă la Casa Albă, înaintea unei reuniuni a Cabinetului.

”Dacă o fac, vor exista consecinţe foarte grave, OK?”, a adăugat el răspunzând unei întrebări pe acest subiect.

Donald Trump a anunţat marţi retragerea Statelor Unite din acordul semnat la Viena în 2015 între Iran şi marile puteri, după mai bine de doi ani de negocieri internaţionale.

El a anunţat, de asemenea, reintroducerea unor sancţiuni impuse Republicii islamice care au fost ridicate în schimbul angajamentului Iranului de a nu se dota cu arma nucleară.

În reacţie, preşedintele iranian Hassan Rohani, unii dintre artizanii acordului, le-a oferit celorlalte părţi - Franţa, China, Germania, Marea Britanie şi Rusia - o scurtă fereastră de negocieri în vederea salvării acestui pact, ameninţând totodată cu o reluare de către Teheran a îmbogăţirii uraniului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite