Trei jurnaliști sirieni, capturați de rebeli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei jurnalişti sirieni ce lucrează pentru un canal public au fost capturaţi, vineri, de rebeli în timp ce însoţeau armata într-o operaţiune în apropiere de Damasc, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), citat de AFP.

"Trei jurnalişti sirieni, ce lucrează pentru un canal al televiziunii oficiale, au fost luaţi prizonieri de rebeli în timp ce însoţeau armata într-o operaţiune militară la Al-Tal", la nord de Damasc, potrivit acestei organizaţii cu sediul în Marea Britanie şi care nu a dat detalii asupra identităţii lor.

"Ei au fost făcuţi prizonieri în timpul luptelor de la Al-Tal unde rebelii au atacat şi distrus un tanc", precizează OSDH care obţine informaţii pe teren de la o reţea de militanţi şi martori oculari.

Canalul sirian de informaţii non-stop Ikhbariya a afirmat în timpul serii că "a pierdut orice contact cu echipa sa la Al-Tal şi face responsabile pentru securitatea echipei grupurile armate şi ţările care le susţin".

Luni, sediul radioteleviziunii siriene din Damasc a fost vizat de un atentat cu bombă. Explozia s-a produs în birourile conducerii generale a radioteleviziunii oficiale, amintește Agerpres.

OSDH a raportat în urmă cu o săptămână că un prezentator al televiziunii oficiale siriene, Mohammad Al-Said, răpit la mijlocul lunii iulie de la domiciliul său din Damasc, a fost executat de un grup extremist.

"Frontul al-Nosra a revendicat responsabilitatea acestui omor", a declarat sâmbătă şeful OSDH, Rami Abdel Rahman.

Un comunicat de la al-Nosra a confirmat ulterior răpirea şi executarea prezentatorului, care ar fi fost un shabbih, adică membru al unei miliţii proregim.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite