Topul oraşelor lumii cu cel mai redus nivel de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reykjavik FOTO EPA-EFE
Reykjavik FOTO EPA-EFE

Reykjavik, capitala Islandei, Berna, capitala Elveţiei, şi Helsinki, capitala Finlandei, sunt considerate oraşele cu cel mai redus nivel de stres în 2021.

Un studiu internaţional arată că locuitorii din Reykjavik nu prea ştiu ce înseamnă stresul. Alte două oraşe stau foarte bine la acest capitol, şi anume Berna şi Helsinki.

În total, 500 de oraşe au fost luate în calcul pentru studiu, iar acestea au fost analizate în funcţie de 15 indicatori, printre care siguranţa, rata şomajului, vremea, egalitatea de gen şi accesul la asistenţa medicală.

Reykjavik a obţinut un punctaj excelent, mai ales la capitolele egalitate de gen şi poluare fonică şi a aerului, în timp ce Berna are locuitorii cel mai puţin stresaţi din punct de vedere financiar, transmite digi24.ro.

În top 10 mai figurează Wellington, capitala Noii Zeelande, metropola australiană Melbourne, Oslo, capitala Norvegiei, Copenhaga, capitala Danemarcei, şi oraşele austriece Innsbruck şi Graz şi cel german Hanovra.

La polul opus, oraşele cu cel mai ridicat nivel de stres sunt Mumbai şi New Delhi, din India, Lagos, din Nigeria, Manila, din Filipine, Bagdad, din Iraq, şi Kabul, din Afganistan. Tot la coadă sunt Moscova, capitala Rusiei, şi Kiev, capitala Ucrainei.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite