Topul celor mai bogate familii din lume

0
0

Familia Walton, a  fondatorului hipermarketurilor Walmart , este cea mai bogată din lume, protrivit clasamentului  celor mai bogate 25 de familii din lume, făcut de agenţia Bloomberg, pe baza datelor din Bloomberg Billionaires Index.

 Familia Walton,a  fondatorului hipermarketurilor Walmart, este cea mai bogată de pe planetă, cu 100 de milioane de dolari câştigaţi pe zi, potrivit topului Bloomberg.

Membrii familiei Walton au o avere de 190,5 miliarde de dolari , şi aceasta creşte cu 70.000 de dolari pe minut (61.880 de euro).

Moştenitorii lui Franklin Mars, cel care a fondat compania cu acelaşi nume în 1911, s-a clasat pe  locul doi. Averea lor este estimată la 126,5 miliarde de dolari.

Locul al treilea este ocupat de fiii lui Fred C. Koch, cel care a creat multinaţionala Koch Industries în 1940. În prezent, compania este condusă de Charles şi David Koch, a căror bogăţie ajunge la 124,5 miliarde dolari . 

Dinastia saudită Al Saud este a patra cu 100 de miliarde de dolari , în timp ce oamenii de afaceri francezi, fraţii Alain şi Gérard Wertheimer, moştenitorii fondatorului Chanel Pierre Wertheimer, se află pe locul cinci cu 57,6 miliarde de dolari.

A şasea în top este familia Dumas, care deţine casa de modă Hermes (53,1 miliarde de dolari). Pe locul şapte se află trei dinastii belgiene - Van Damme, Spulberh şi De Mevius - care controlează compania de bere Anheuser-Busch InBev (52,9 miliarde de dolari). Locul opt este ocupat de familiile germane Beringer şi von Baumbach, care deţin grupul farmaceutic Boehringer Ingelheim (51,9 miliarde de dolari). Familia Ambani a devenit a noua, controlând grupul industrial indian Reliance Industries (50,4 miliarde de dolari). 

Top zece este încheiat de americanii Cargill şi McMillan, care deţin compania alimentară Cargill (42,9 miliarde de dolari).

De-a lungul anului, averea totală a celor 25 de familii cele mai bogate din lume a crescut cu 24% şi, potrivit experţilor Bloomberg, este de 1,4 trilioane de dolari.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite