Ţara preferată pentru înscenarea morţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O piaţă din Manila FOTO EPA / Francis R Malasig
O piaţă din Manila FOTO EPA / Francis R Malasig

Filipine este ţara preferată pentru înscenarea morţii. Constatarea a fost făcută de o jurnalistă americană, care s-a întors cu propriul certificat de deces din acest stat din Asia de Sud-Est.

În ultimii ani, mulţi oameni au dispărut pur şi simplu după o călătorie în Filipine. Jurnalista Elizabeth Greenwood a investigat în detaliu acest fenomen, după ce chiar ea însăşi s-a întors de acolo cu propriul certificat de deces.

Procesul de a-ţi şterge urmele presupune cumpărarea unui cadavru nerevendicat, obţinerea unui certificat de deces şi crearea unei noi identităţi. De ce în Filipine? Pentru că această ţară are un număr mare de morgi, iar numeroase cadavre rămân nerevendicate. În schimb, ele sunt congelate şi pot fi cumpărate.

Pentru a cumpăra un cadavru, trebuie să-ţi înscenezi moartea. Elizabeth Greenwood, de exemplu, şi-a pus la cale un accident de maşină pe un drum aglomerat din Manila. Medicii au declarat-o moartă la faţa locului, iar martorii, fictivi de altfel, au confirmat informaţia. Apoi, „cumplita“ veste a ajuns şi la familie.

Un astfel de proces costă până la 20.000 de euro şi este urmat în generali de datornici sau de cei care au o viaţă dublă. Cele mai multe persoane ar fi dispărut astfel în timpul crizei financiare din 2008.

„Cred că oamenii vor apela mereu la înscenarea morţii. Ei caută să scape de ceva. Dar motivul pentru care mereu sunt prinşi este universal valabil. Ei pur şi simplu nu pot rupe toate legăturile cu vechea viaţă“, scrie Elizabeth Greenwood, conform The Telegraph.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite