Taiwanul încearcă să-şi convingă cetăţenii să nu-şi mai schimbe numele în „Somon”. De la ce a plecat întreaga isterie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 150 de cetăţeni din Taiwan şi-au schimbat numele în „Somon” / FOTO Shutterstock
Aproape 150 de cetăţeni din Taiwan şi-au schimbat numele în „Somon” / FOTO Shutterstock

Un oficial al Taiwanului i-a rugat pe cetăţeni să nu-şi mai schimbe numele în „Guy Yu” (traducere - „somon”), după ce zeci de oameni au decis că oferta unui restaurant pentru persoanele cu acest nume este prea bună pentru a nu profita de ea.

Haosul somonului. Aşa a fost numit fenomenul de către presa din Taiwan. Aproape 150 de persoane, majoritatea tinere, au luat drumul instituţiei responsabile de evidenţa populaţiei pentru a-şi schimba numele în mod oficial.

Totul după ce un lanţ de magazine de sushi a anunţat o nouă promoţie: timp de două zile, orice client a cărei carte de identitate atestă că poartă numele „guy yu” (trad. - somon) va primi gratis, alături de cinci prieteni, oricât sushi poate mânca.

În condiţiile în care Taiwanul le permite cetăţenilor să-şi schimbele numele de trei ori, pentru mulţi oferta a fost prea bună pentru a fi refuzată.

Oficialii statului nu s-au distrat prea mult. „Acest tip de schimbare a numelui nu doar că iroseşte timp, dar mai duce şi la întocmirea de tot felul de documente lipsite de necesitate”, a declarat ministrul adjunct de Interne al Taiwanului, Chen Tsung-yen, conform The Guardian. Acesta i-a îndemnat pe cetăţeni „să preţuiască resursele administrative”.

„Sper că lumea se poate comporta mai raţional în această privinţă”, a adăugat acesta.

Presa, însă, s-a distrat. Stau mărturiile interviurile luate tinerilor care au decis să-şi schimbe numele.

„Tocmai mi-am schimbat numele în această dimineaţă şi am adăugat „Bao Cheng Guy Yu”. Deja am mâncat sushi în valoare de peste 7,000 de dolari taiwanezi”, a spus Ma, un student, pentru presa locală din oraşul Kaohsiung. Într-o traducere aproximativă, noul nume al lui Ma înseamnă „Somon Exploziv Atrăgător”.

Alte interviuri indică intenţia celor care au decis să-şi schimbe numele de a renunţa la noua identitate după terminare promoţiei.

Alte articole din presa taiwaneză vorbesc despre schimbări de nume precum „Prinţul Somon” ori „Somon Orez Prăjit”. Chiar şi aşa, unii au reuşit să iasă în evidenţă, un ziar naţional documentând cazul unei persoane care şi-a adăugat 36 de nume noi, majoritatea din câmpul semantic al fructelor de mare, precum „scoică”, „crab” ori „homar”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite