Suzuki investeşte 1,25 miliarde de dolari în producţia de vehicule electrice în India. Totodată, Japonia cere Indiei o reacţie clară la războiul din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE / Proteste anti-Putin în Calcuta India - 26 feb 2022
Foto: EPA-EFE / Proteste anti-Putin în Calcuta India - 26 feb 2022

Suzuki investeşte 1,25 miliarde de dolari în producţia de vehicule electrice în India.Ca parte a noului plan, compania va construi o fabrică de baterii în statul Gujarat, notează ziarul Nikkei. Investiţia vine în conetextul în care Japonia cere Indiei o reacţie clară la războiul din Ucraina.

Concernul japonez Suzuki Motor va investi aproximativ 150 de miliarde de yeni (1,25 miliarde de dolari) în producţia de vehicule electrice în India, care este principala piaţă externă a companiei. Acest lucru a fost raportat duminică de ziarul Nikkei .

Ca parte a noului plan, compania va construi o fabrică de baterii în Gujarat, unde are deja o unitate care asamblează vehicule pe benzină. De asemenea, va produce vehicule electrice din 2025. Suzuki va construi, de asemenea, o infrastructură pentru reciclarea maşinilor vechi în India.

India şi-a stabilit obiectivul de a atinge o cotă de 30% din vânzările de vehicule electrice în totalul vânzărilor de maşini noi de pe piaţa internă până în 2030. Totuşi, încă nu există suficiente staţii de încărcare în ţară, iar vânzările de vehicule electrice anual se ridică la câteva mii, la un număr total de vânzări de automobile circa 3 milioane de unităţi.

Suzuki a intrat pe piaţa indiană în 1982. Suzuki reprezintă în prezent aproximativ 50% din vânzările de maşini noi din acea ţară.

Japonia cere clarificări

Investiţia vine însă în contextul în care Japonia cere Indiei o reacţie clară la războiul din Rusia. India este în prezent neutră şi ignoră comentariile specifice despre invadarea Ucrainei de către Rusia.

Premierul japonez Fumio Kishida i-a spus omologului său indian, Narendra Modi, că invazia Rusiei în Ucraina a zdruncinat „fundamentul ordinii internaţionale”. El a spus că India trebuie să ofere, în aceste condiţii un răspuns clar, conform agenţiei de ştiri Reuters .

India şi Japonia sunt membre ale Quadrilateral Security Dialogue (QUAD), o structură de securitate care include şi Statele Unite şi Australia. În acelaşi timp, India este singurul membru al QUAD-ului care nu a condamnat invazia.

„Orice schimbare unilaterală a status quo-ului cu forţa nu poate fi iertată în nicio regiune, iar o soluţionare paşnică a disputelor trebuie căutată pe baza dreptului internaţional”, a spus Kisida după întâlnirea cu Modi.

În acelaşi timp, Modi s-a abţinut să comenteze direct situaţia din Ucraina, dar a remarcat că incidentele geopolitice „pun noi probleme”.

India s-a abţinut de la votul pentru rezoluţia Adunării Generale a ONU care cerea retragerea trupelor ruse din Ucraina.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite