Sudanul dă vina pe reprezentanții Crucii Roșii pentru atacarea în Khartoum a convoiului acesteia

0
Publicat:

Forțele armate ale Sudanului și-au confirmat angajamentul de a coopera cu toate organizațiile umanitare internaționale.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Un convoi de vehicule ale Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) a fost atacat în Khartoum din cauza lipsei de coordonare cu armata. Acest lucru se precizează într-o declarație a serviciului de presă al Forțelor Armate sudaneze.

La inițiativa CICR, forțele armate au convenit cu reprezentanții organizației internaționale să evacueze civili, inclusiv străini de diferite naționalități, care se aflau în apropierea Bisericii Sf. [Fecioare] Maria din Khartoum, în zona Al-Shajara, ”  arată un comunicat publicat pe pagina serviciului de presă al Forțelor Armate ale Republicii Sudan de pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter). „Forțele Armate regretă incidentul, care s-a produs ca urmare a nerespectării de către reprezentanții organizației a punctelor de coordonare convenite”, a adăugat armata.

Forțele armate sudaneze și-au confirmat angajamentul de a coopera cu toate organizațiile umanitare internaționale. Aceștia au subliniat „necesitatea de a respecta orice acorduri anterioare care au fost convenite pentru a evita orice ar putea pune în pericol viața celor implicați”.

CICR a raportat anterior că un convoi umanitar, format din trei vehicule CICR și trei autobuze, a fost atacat în Khartoum, în zona Al-Shajara. În atac au fost ucise două persoane și a rănit alte șapte, inclusiv doi angajați ai CICR. Organizația a subliniat că „operațiunea a fost solicitată și convenită cu părțile în conflict, care și-au dat acordul și [s-au obligat] să ofere garanțiile de securitate necesare”. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite