Punctul de trecere Rafah, deschis sâmbătă pentru accesul camioanelor cu ajutoare umanitare pentru Fâșia Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Punctul de frontieră de la Rafah, din Fâșia Gaza spre Egipt, a fost deschis sâmbătă, în jurul orei 10, deocamdată pentru accesul camioanelor cu ajutoare umanitare. Ambasada SUA din Israel anunțase anterior că ar urma să fie permisă și plecarea din Gaza a cetățenilor străini.

Camioane cu ajutoare trec granița la Rafah Foto Captură video
Camioane cu ajutoare trec granița la Rafah Foto Captură video

Imaginile transmise de posturile TV de știri internaționale au arătat camioane cu ajutoare umanitare care au intrat în Fâșia Gaza dinspre Egipt. Potrivit CNN, după ce 20 de camioane au trecut granița, punctul de trecere a frontierei a fost închis.

AFP a transmis anterior că la granița dintre Egipt și Gaza se află circa 175 de camioane care așteaptă să livreze ajutoare umanitare palestinienilor din Gaza. Camioanele ar fi încărcate cu medicamente, alimente și apă. Israelul ar fi acceptat ca doar 20 de camioane să treacă granița și doar prin punctul de frontieră de la Rafah. ONU a avertizat că cel puâin o sută de camioane cu ajutoare sunt necesare pentru asigurarea nevoilor imediate.

Anunțul Ambasadei SUA indica și posibilitatea ieșirii din Gaza a cetțenilor străini

Ambasada SUA în Israel a declarat că frontiera dintre Fâşia Gaza şi Egipt s-ar putea deschide sâmbătă, sugerând că o astfel de decizie le-ar permite străinilor să părăsească enclava palestiniană aflată sub asediu, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o postare pe social media, ambasada Statelor Unite ale Americii în Israel a anunţat că "a primit informaţii" că punctul de trecere al frontierei de la Rafah s-ar deschide la ora locală 10 a.m. (07:00GMT).

"Nu ştim cât timp va rămâne deschis pentru ca cetăţenii străini să părăsească Gaza", a mai transmis ambasada americană în Israel în postarea citată

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite