SUA avertizează băncile turcești cu privire la riscul de sancțiuni din cauza cooperării comerciale cu Rusia

0
Publicat:

Secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, Brian Nelson, a cerut instituțiilor financiare turce „să manifeste o diligență sporită asupra tranzacțiilor cu persoane juridice și persoane fizice din Rusia”. 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Subsecretarul american al Trezoreriei pentru luptă împotriva terorismului și informații financiare, Brian Nelson, într-o vizită la Istanbul, a avertizat băncile turcești despre riscul sancțiunilor din cauza dezvoltării cooperării comerciale cu Rusia. Declarația corespunzătoare a fost publicată pe site-ul Trezoreriei SUA.

Creșterea notabilă a exporturilor sau reexporturilor minore turcești către Rusia în ultimul an face sectorul privat turc deosebit de vulnerabil la riscurile de reputație și de sancțiuni, pierderea accesului la piețele G7 și relațiile corespondente”, se arată în comunicat.

Pentru a atenua riscurile de sancțiuni, Nelson a îndemnat instituțiile financiare „să manifeste o diligență sporită asupra tranzacțiilor cu persoane juridice și persoane fizice ruse, inclusiv în sectoare deosebit de vulnerabile la exploatare”.

Vineri, Bloomberg a transmis că Statele Unite, în timpul negocierilor cu Turcia, au cerut autorităților să oprească livrările de mărfuri către Moscova, deoarece se presupune că o ajută să desfășoare invazia în Ucraina. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri