Borrell: UE nu vede o participare activă a Turciei la reexportul de mărfuri din UE către piața rusă

0
Publicat:

Livrările către Turcia rămân practic neschimbate, a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Turcia nu reexportă în mod activ produse europene în Rusia, deoarece volumul livrărilor lor în Turcia nu s-a schimbat prea mult, a declarat marți de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg, răspunzând la întrebările deputaților.

Am vorbit cu colegul meu turc Mevlut Cavusoglu, în Emiratele Arabe Unite (EAU), și mi s-au oferit informații despre importurile de mărfuri din UE către Turcia și exporturile din Turcia către Federația Rusă. Și aceste date indică o creștere semnificativă a volumul exporturilor din Turcia către Rusia. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă a unei creșteri a importurilor din UE către Turcia", a spus el.

În acest sens, el a remarcat că, potrivit datelor primite din partea turcă, acuzațiile despre furnizarea de bunuri din UE către Rusia printr-un astfel de „triunghi” nu corespund realității. "Turcia nu s-a alăturat sancțiunilor UE împotriva Federației Ruse și continuă să facă comerț cu aceasta. Dar nu există dovezi că mărfurile europene sunt reexportate către Rusia prin Turcia", a conchis el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite