Stoltenberg a discutat cu Erdogan despre războiul din Ucraina şi despre aderarea Finlandei şi Suediei la NATO

0
0

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a discutat vineri, la Istanbul, cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan despre războiul din Ucraina şi despre aderarea Finlandei şi Suediei la alianţa militară, relatează DPA.

Stoltenbrg e află în vizită în Turcia Foto: Arhivă
Stoltenbrg e află în vizită în Turcia Foto: Arhivă

Stoltenberg i-a felicitat pe Erdogan şi ţara sa "pentru negocierea trecerii în siguranţă a cerealelor ucrainene prin Marea Neagră", se menţionează într-un comunicat al NATO.

Rusia şi-a suspendat participarea la acordul privind exporturile de cereale din Ucraina prin Marea neagră weekendul trecut, dar s-a alăturat din nou înţelegerii miercuri.

Stoltenberg a felicitat de asemenea Turcia "pentru rolul său în medierea schimburilor de prizonieri între Ucraina şi Rusia, precum şi pentru sprijinul său puternic pentru dreptul la apărare al Ucrainei", se mai menţionează în comunicat.

Cei doi lideri "au discutat despre finalizarea aderării Finlandei şi Suediei la NATO", în condiţiile în care Turcia şi Ungaria sunt singurele membre ale Alianţei de 30 de ţări care nu au ratificat încă aderarea celor două ţări nordice.

Stoltenberg se află în prezent într-o vizită de trei zile în Turcia, în cadrul căreia s-a întâlnit cu ministrul de externe Mevlüt Cavusoglu, la Istanbul, joi, şi a vizitat un memorial dedicat Primului Război Mondial împreună cu ministrul apărării Hulusi Akar. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite