Cutremur la Izmir, în Turcia. Un mort și 64 de răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un seism cu magnitudinea 4,9 care s-a produs vineri în provincia Izmir din vestul Turciei şi a provocat panică printre locuitori s-a soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor 64, conform media locale, transmite agenţia Xinhua.

În urmă cu doi ani, la Izmir, a avut loc un alt cutremur Foto: EPA EFE (arhivă)
În urmă cu doi ani, la Izmir, a avut loc un alt cutremur Foto: EPA EFE (arhivă)

Autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă a raportat că seismul s-a produs la ora locală 3:29 (00:29 GMT) în oraşul Izmir din provincia cu acelaşi nume.

Cotidianul Hurriyet a relatat, citând autoritatea pentru situaţii de urgenţă, că seismul a avut epicentrul în cartierul Buca, la o adâncime de aproximativ 14 kilometri. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici seismice minore.

Potrivit presei locale, o persoană a murit în urma unui atac de cord suferit pe fondul panicii create.

Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a scris pe Twitter la începutul zilei că 64 de persoane au fost rănite.

Minaretul unei moschei s-a prăbuşit, iar cel puţin 20 de clădiri au suferit avarii minore, potrivit postului NTV.

Primarul oraşului, Tunc Soyer, a declarat telefonic pentru EFE că infrastructura oraşului nu a suferit pagube, iar reţelele de electricitate, gaz, apă şi metrou funcţionează în parametri normali.

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. În 2020, peste 110 de persoane au murit în urma unui cutremur de aproape 7 grade, produs în provincia Izmir.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite