Stimulente pentru cei care se vaccinează în Israel şi SUA: mâncare sau canabis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pexels
Foto Pexels

Autorităţile sau activiştii din diferite părţi ale lumii vin cu iniţiative inedite de a încuraja oamenii să se vaccineze: stimulente precum mâncare tradiţională sau droguri uşoare.

Primarii a două oraşe israeliene cu zone roşii oferă stimulente alimentare locuitorilor în schimbul acceptării vaccinării, în condiţiile unor rate mari ale infectărilor cu coronavirus şi prezenţă scăzută la imunizare.

În cartierul Jaffa, unde locuiesc mulţi arabi israelieni, sunt oferite caserole cu humus şi cataif, două preparate tradiţionale din Orientul Mijlociu, iar locuitorii din cartierul învecinat Kiryat Shalom primesc pizza şi cafea, relatează Agerpres.

Şi locuitorii din Washington sunt ademeniţi să se vaccineze, de data asta cu o pungă cu marijuana. Iniţiativa aparţine unor activişti pentru legalizarea drogurilor uşoare, DC Marijuana Justice.

„Dacă crezi în ştiinţa care susţine administrarea canabisului medical, atunci nu te poţi îndoi de ştiinţa de la baza eficienţei vaccinului”, spune unul din fondatorii grupului.

„Suntem în căutarea unor moduri de a celebra sfârşitul pandemiei şi stim că nimic altceva nu are puterea de a aduce oamenii împreună decât canabisul”, spune Nikolas Schiller, unul din co-fondatori.

Acesta a spus că după ce vor fi imunizaţi suficienţi adulţi va fi momentul celebrării nu doar a finalului pandemiei, ci şi a interdicţiei canabisului în SUA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite