Steve Bannon vrea să stimuleze populismul cu propria criptomonedă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Bannon FOTO EPA
Steve Bannon FOTO EPA

Steve Bannon, fosta mână dreaptă a preşedintelui american Donald Trump, şi-a propus să recompenseze activităţile populiştilor din lumea întreagă cu o criptomonedă proprie.

Rămas fără loc de muncă acum un an după părăsirea postului de consilier pentru Strategii Politice în cadrul administraţiei Trump, Steve Bannon s-a dedicat unor proiecte cu tentă populistă. Unul dintre ele este implementat în Europa, vizând unificarea tuturor populiştilor sub stindardul organizaţiei „Mişcarea“.

Însă ambiţiile lui Bannon merg mai departe. Într-un interviu acordat CNBC, el a dezvăluit că are în plan crearea unei criptomonede proprii pentru a recompensa militanţii populişti şi pentru a furniza o alternativă la sistemul financiar.

„Criptomoneda este un populism perturbator, ea preia controlul asupra autorităţilor centrale“, îşi jusitifică demersul Bannon, citat de Liberation.

O întâlnire urmează să aibă loc în următoarele două săptămâni pentru conturarea acestei criptomonede, notează Wired, citându-l pe Jeffrey Wernick, un om de afaceri implicat în acest proiect al lui Steve Bannon.

Fostul membru al echipei lui Trump nu este singurul reprezentant al dreptei alternative americane interesat de această tehnologie. La 18 martie 2017, Steve Spencer, un promotor al naţionalismului şi al supremaţiei albilor, a scris pe Twitter că „bitcoinului este moneda alt-right“. În august 2017, după evenimentul sângeros de la Charlottesville, mai mulţi adepţi ai extremei drepte americane s-au reorientat către monedele alternative pentru a efectua plăţi securizate şi anonime după ce furnizorii de plăţi online le-au blocat conturile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite