Statele Unite iau în calcul să furnizeze Ucrainei vehicule de luptă Stryker

0
Publicat:

Statele Unite iau în calcul să furnizeze Ucrainei vehicule de luptă blindate de tip Stryker, în perspectiva unei ofensive ruse aşteptate în primăvara acestui an, spun două surse apropiate acestui dosar.

Vehicul de luptă Stryker în timpul unui exercițiu militar în Polonia FOTO EPA-EFE
Vehicul de luptă Stryker în timpul unui exercițiu militar în Polonia FOTO EPA-EFE

Informaţia urmează anunţului făcut săptămâna trecută de administraţia Biden potrivit căruia Statele Unite vor trimite 50 de vehicule militare de tip Bradley pentru forţele armate ucrainene. Vehiculul blindat Bradley este de obicei echipat cu un tun, o mitralieră şi proiectile antiblindaj, scrie Politico, potrivit Agerpres.

Vehiculele Stryker ar putea face parte din următoarea tranşă a ajutorului militar, a declarat un oficial de la Pentagon sub rezerva anonimatului. Administraţia de la Washington ar putea face un anunţ oficial privind pachetul de asistenţă pentru Kiev săptămâna viitoare, cu prilejul reuniunii Grupului de Contact pentru apărarea Ucrainei, ce va avea loc în Germania.

Deşi vehiculele Stryker, construite de General Dynamics Land Systems, nu sunt atât de puternice precum tancurile, ele pot opera în zăpadă, noroi şi nisip, însă mobilitatea lor pe teren accidentat este oarecum limitată din cauză că sunt dotate cu opt roţi, nu cu şenile, notează Politico.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri