Starea de sănătate a lui Nelson Mandela continuă să se îmbunătăţească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat miercuri seară din cauza unei infecţii pulmonare la vârsta de 94 de ani, s-a odihnit duminică, iar starea sa de sănătate continuă să se îmbunătăţească.

„Preşedinţia a fost informată de către medici că fostul preşedinte Nelson Mandela a avut parte de o zi de odihnă şi continuă să primească îngrijiri medicale. (...) Medicii au remarcat o nouă îmbunătăţire a stării sale“, se arată într-un comunicat al administraţiei prezidenţiale, citat de AFP.  

Preşedinţia a explicat sâmbătă că Mandela, spitalizat de miercuri seară, a suferit o recidivă a unei pneumonii şi că acum respiră fără probleme.

Administraţia sud-africană, prin vocea preşedinţiei, şi-a exprimat duminică mulţumirea faţă de faptul că primul primul preşedinte de culoare al ţării beneficiază de  „ cele mai bune îngrijiri medicale (...) care îi favorizează revenirea şi îi asigură confortul.“ 

 În context, preşedintele Jacob Zuma le-a mulţumit, cu ocazia Paştelui catolic, miilor de sud-africani care s-au rugat pentru eroul luptei împotriva apartheidului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite