Soldaţii americani au părăsit aeroportul din Kabul pentru a recupera mai multe persoane aflate în apropiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oameni evacuati din Kabul FOTO EPA-EFE
Oameni evacuati din Kabul FOTO EPA-EFE

Mai mulţi soldaţi americani aflaţi pe aeroportul din Kabul au părăsit incinta acestuia pentru a recupera mai multe persoane care urmează să fie evacuate şi care se aflau în apropierea aeroportului, a transmis Pentagonul, conform AFP.

„În scurt timp şi parcurgând o distanţă scurtă, câţiva soldaţi au putut să iasă, să-i recupereze şi să-i aducă” la aeroport, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, John Kirby.

Preşedintele Joe Biden se referise anterior la „169 de americani care au pătruns în aeroport cu asistenţă militară”.

Zona din imediata apropiere a aeroportului din Kabul este cuprinsă de haos, după ce, începând de luni, mii de oameni încearcă să părăsească ţara aflată acum din nou sub controlul talibanilor.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a dat asigurări că soldaţii americani care au ieşit din perimetrul aeroportului nu au fost nevoiţi să treacă prin niciun punct de control taliban.

Statele Unite, care au planificat să evacueze peste 30.000 de americani şi civili afgani prin bazele sale din Kuweit şi Qatar, au evacuat deja peste 13.000 de persoane de la începerea operaţiunii, pe 14 august, a anunţat vineri preşedintele Biden.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite