Soldat israelian ucis într-un schimb de focuri de un militant palestinian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un soldat israelian a fost ucis vineri într-un schimb de focuri, de către un militant palestinian în sudul Fâşiei Gaza. Militantul palestianian a fost surprins în timp ce încerca „să se infiltreze în Israel" şi a fost împuşcat mortal după ce a deschis focul asupra soldaţilor israelieni- a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene. În urma atacului Sergentul Netanel Moshiashvili şi-a pierdut viaţa.

Iniţial, grupul militant Palestinian Jihadul Islamic şi-a asumat responsabilitatea pentru atac, indentificându-l pe atacator ca Ahmed abu Nasser. Conform declaraţiei emise de gruparea teroristă, Ahmed abu Nasser avea misiunea de a captura un soldat israelian.

Conducătorii grupării au declarat pentru CNN că, atacatorul a reuşit să pătrundă în baza militară israeliană, unde, înainte de a fi ucis a reuşit să doboare un sodat israelian.

La scurt timp după ce au făcut această declaraţie, purtătorul de cuvânt a grupării a contact CNN-ul pentru nega orice legătură cu acest atac.

Trupul lui Ahmed abu Nasser a fost trimis înapoi în Gaza.
Între timp, patru membri ai Comitetului popular de rezistenţă, un grup militant, au fost grav răniţi, în urma unui atac aerian israelian, după ce au lansat o serie de rachete în teritoriile israeliene.
Forţele de apărarea israeliene au confirmat atacul. Cele două rachete provenite din Gaza au lovit Consiliul regional Eshkol din sudul Israelului.

Forţele militare israeliene declară: „vom continua să acţioneze împotriva oricui va recurge la atacuri teroriste împotriva locuitorilor statului Israel". De asemenea enunţă în delaraţie că: „Numai grupul terorist Hamas este responsabil pentru orice activitate teroristă provenită din Fâşia Gaza".

Această ultimă violenţă vine la o zi după ce Guvernul israelian, a înmânat rămăşiţele a 91 de palestinieni ucişi în luptele ce au avut loc în ultimele patru decade. Rămăşiţele au fost trimise la sediul Guvernului palestinian, în Ramallah, unde Preşedintele Mahmoud Abbas a oficiat o ceremonie militară de înhumare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite