Serviciile secrete ruse i-au identificat şi îi caută pe autorii atentatului cu bombă asupra avionului prăbuşit în Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presupuşii autori ai atentatului cu bombă de la bordul avionului rusesc, prăbuşit în octombrie 2015, în Egipt, au fost identificaţi. Datele personale ale celor şase jihadişti au fost stabilite de autorităţile de la Cairo şi cele de la Moscova. Potrivit presei internaţionale, bărbaţii au fost daţi în căutare.

Forţele de ordine din cele două ţări susţin că unul dintre terorişti a plasat bomba la bordul aparatului de zbor, iar, ulterior, a părăsit Egiptul.Serviciile secrete ruse caută în prezent un jihadist egiptean care a plasat dispozitivul exploziv în avionul Airbus 321 al companiei Metrojet, ce a explodat în zbor pe 31 octombrie 2015 după decolarea de pe aeroportul din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, scrie joi publicaţia The Telegraph.

Respectivul jihadist este un agent de handling (însărcinat cu manipularea bagajelor), care s-a angajat pe acest post la aeroportul egiptean cu puţin timp înaintea comiterii atacului. Conform presei ruse, el a părăsit Egiptul imediat după prăbuşirea avionului şi ar fi fost localizat ultima dată în Turcia. Identitatea sa nu a fost încă dezvăluită. De asemenea, serviciile ruse şi egiptene caută în prezent alţi cinci egipteni bănuiţi de implicare în atacul terorist.

Avionul rus, care efectua o cursă charter turistică între Sharm el-Sheikh şi Sankt Petersburg, s-a prăbuşit la 23 de minute după decolarea de pe aeroportul egiptean, toate cele 224 de persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat imediat atacul şi a publicat ulterior o poză cu dispozitivul exploziv care a fost disimulat într-o doză de răcoritoare. Autorităţile egiptene şi ruse au dezminţit iniţial că jihadiştii ar fi la originea prăbuşirii avionului, dar au admis ulterior implicarea grupării SI.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite