Secretarul general al Ligii Arabe avertizează Israelul cu privire la escaladarea violenţei împotriva palestinienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock / Ierusalim, moscheea Al-Aqsa.
Foto: Shutterstock / Ierusalim, moscheea Al-Aqsa.

Secretarul general al Ligii Arabe Ahmed Abu al-Gheith a acuzat, de asemenea, forţele de securitate israeliene de „acţiuni agresive împotriva poporului palestinian” care s-a adunat pe terenul Moscheei Al-Aqsa din Ierusalimul de Est în timpul lunii sfinte a Ramadanului.

Secretarul general al Ligii Arabe Ahmed Abu al-Gheith a avertizat autorităţile israeliene împotriva escaladării violenţei împotriva palestinienilor care s-au adunat vineri la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalimul de Est, se menţionează pe site-ul organizaţiei.

Abu al-Gheith a acuzat, de asemenea, forţele de securitate israeliene de „acţiuni agresive împotriva poporului palestinian căruia îi este încălcat dreptul de a organiza rituri [religioase] în Al-Aqsa, în timpul lunii sfinte a Ramadanului”.

Secretarul general al Ligii Arabe a cerut comunităţii mondiale „să-şi asume responsabilitatea pentru acţiunile guvernului ocupant”, subliniind că libertatea religioasă este garantată de dreptul internaţional.

Vineri, au izbucnit ciocniri între populaţia arabă şi forţele de securitate israeliene, pe teritoriul moscheii Al-Aqsa din Ierusalim şi la periferia acesteia. Potrivit Societăţii Semilunii Roşii Palestiniene, numărul victimelor a depăşit 250. În acelaşi timp, cel puţin trei poliţişti israelieni au fost răniţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite