Sarkozy spionează ziarişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul francez „Le Monde" a anunţat că va da în judecată Preşedinţia franceză pe care o acuză că a utilizat serviciile de contra-spionaj pentru a găsi sursa care îi dădea informaţii ziaristului însărcinat cu ancheta legată de dosarul Woerth-Bettencourt.

Ziarul afirmă că dispune de „elemente doveditoare" pentru aceste acuzaţii. „Le Monde" susţine că Sarkozy a fost nemulţumit de articolele publicate în luna iulie, privind implicarea ministrului muncii, Eric Woerth, în ancheta vizând dosarul fiscal al celei mai bogate femei din Franţa, Lilian Bettencourt, moştenitoarea imperiului L'Oreal.

Procuratura anchetează dacă femeia de afaceri a făcut donaţii ilegale pentru campania electorală a lui Sarkozy, din 2007. Administraţia prezidenţială a dat ordin să fie găsit informatorul şi a apelat în acest sens, susţine cotidianul, la Directia de contra-spionaj.

În urma interceptărilor telefonice, serviciile secrete franceze au ajuns la un consilier al ministrului Justiţiei care a şi fost imediat schimbat din post. De altfel, contraspionajul francez a recunoscut că a făcut verificări privind scurgerile de informaţii legate de scandalul Woerth-Bettencourt şi a sesizat Parchetul în cazul unui înalt funcţionar, a declarat Frédéric Péchenard, directorul general al poliţiei naţionale, citat de AFP. Preşedinţia franceză a dezminţit „complet" afirmaţiile şi a dat asigurări că „nu a dat niciodată nici cea mai mică instrucţiune" în vederea anchetării originii informaţiilor obţinute de „Le Monde".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite