Ruşii provoacă o baie de sânge în Siria. Două spitale şi o şcoală, lovite de bombe VIDEO

0
0
Spital  distrus de bombe în Siria FOTO AFP
Spital  distrus de bombe în Siria FOTO AFP

Cel puţin 50 persoane au murit şi altele sunt date dispărute, după ce două spitale, între care unul ce primea asistenţă din partea organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF) au fost distruse, luni, într-un raid aerian, a anunţat directorul MSF, atribuind atacul forţelor ruse care efectuează bombardamente în zonă în sprijinul trupelor regimului Assad, transmite agenţia de presă Reuters.

"Sunt cel puţin şapte decese înregistrate printre membrii personalului şi pacienţi şi cel puţin opt angajaţi ai MSF sunt daţi dispăruţi şi nu ştim dacă sunt în viaţă", a declarat Mego Terzian, directorul MSF.

Mirella Hodeib, un purtător de cuvânt al MSF, anuţase anterior că un spital din oraşul Maaret al-Numan, situat în provincia nordică Idib, nordul Siriei, care primea asistenţă din partea organizaţiei a fost distrus, luni, într-un raid aerian şi că nu se ştie exact câte persoane au murit sau au fost rănite în urma bombardamentelor.

Spitalul din Maaret al-Numan a fost atacat de patru rachete, scrie Reuters.

"Autorul raidului este clar guvernul (sirian) sau Rusia", a acuzat Terzian, adăugând că nu este prima dată când un spital al MSF din Siria a fost vizat de astfel de atacuri.

Spitalul, care are 54 de angajaţi şi dispune de 30 de paturi pentru pacienţi, este finanţat de MSF, care acordă şi asistenţă medicală şi echipament instituţiei.

morti

Anterior, organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a acuzat Rusia pentru atacul de luni, susţinând că avioane ruse au bombardat instituţia medicală, ucigând şi rănind zeci de persoane. Un oficial al organizaţiei umanitare anunţase că cel puţin un pacient din spital a murit şi nouă angajaţi medicali sirieni erau daţi dispăruţi.

Atacul s-a produs la câteva zile după ce marile puteri, printre care Rusia şi Statele Unite, au convenit asupra încetării temporare a conflictelor armate din Siria pentru reluarea negocierilor de pace între guvernul sirian şi opoziţie de la Geneva, în vederea restabilirii păcii în ţară.

Un spital pentru copii, o şcoală şi mai multe locuri din oraşul sirian Azaz au fost bombardate, în urma atacului murind 14 persoane, potrivit unui prim bilanţ, au declarat un medic şi doi locuitori, citaţi de Le Figaro online.

Potrivit acestora, cinci rachete au lovit spitalul şi o şcoală din apropiere, în care se adăposteau, în centrul oraşului, refugiaţi care fugeau de o ofensivă a armatei siriene în regiunea Alep.

O clădire care adăpostea refugiaţi a fost de asemenea atacată cu bombe lansate din avioane, care aparent aparţineau forţelor ruse, a declarat un locuitor.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite