Rupert Murdoch, convocat la audieri de o comisie pentru mass-media

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magnatul media Rupert Murdoch şi fiul său, James, vor fi audiaţi săptămâna viitoare de o comisie privind practicile mass-media, înfiinţată de Guvernul britanic după scandalul interceptărilor la tabloidul „News of the World", relatează AFP.

Rupert Murdoch, preşedintele şi fondatorul imperiului News Corp, care a deţinut „News of the World" până la închiderea sa, în iulie, va fi interogat miercuri, 25 aprilie, şi joi, 26 aprilie.

Fiul său, James, care a demisionat la sfârşitul lunii februarie de la News International, divizia britanică a grupului News Corp, va fi audiat marţi, 24 aprilie.

Comisia, înfiinţată în vara trecută de premierul britanic, David Cameron, are ca misiune elucidarea scandalului interceptărilor telefonice practicate de „News of the World".

Formată din şase membri, între care un militant pentru drepturile omului, un oficial din cadrul poliţiei, doi jurnalişti şi un fost preşedinte al „Financial Times", comisia este prezidată de Brian Leveson, unul dintre judecătorii cu cel mai înalt rang din Marea Britanie, notează Mediafax.

Rupert şi James Murdoch au fost deja interogaţi anul trecut de comisia pentru presă din Camera Comunelor, Camera inferioară a Parlamentului britanic, în acelaşi caz.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite