Rihanna a fost declarată eroină naţională a Republicii Barbados

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Barbados a devenit luni seară republică, ieşind de sub tutela reginei Elisabeta a Marii, la aproape 400 de ani de la colonizarea insulei de către britanici. Cu această ocazie, cântăreaţa Rihanna a fost declarată eroină naţională pentru onoarea adusă ţării sale natale peste hotare, la ceremonia de învestire a noului preşedinte, Sandra Mason.

Prim-ministrul noii republici Barbados, Mia Mottley, a invitat-o pe Rihanna pe scenă şi i-a transmis: „Fie ca tu să continui să străluceşti ca un diamant”, cu referire la hitul ei din 2012, „Diamonds”.

„În numele unei naţiuni recunoscătoare, dar şi al unui popor mândru, vă prezentăm, prin urmare, persoana desemnată ca erou naţional al Barbados, ambasadoarea Robyn Rihanna Fenty”, a spus Mottley la ceremonie.

 Artista nu a renunţat niciodată la accentul său nativ, iar muzica ei, deşi a explorat stilurile pop, R&B şi dance, a rămas conectată la moştenirea sa caraibiană. În 2018, ea a fost numită ambasador oficial pentru cultură şi tineret.

Rihanna, în vârstă de 33 de ani, s-a născut în Saint Michael şi a crescut în capitala Bridgetown, Barbados. Ea a fost propulsată spre faimă după ce a fost descoperită, la numai 15 ani, de producătorul american Evan Rogers. Single-ul Umbrella, lansat în 2007, i-a câştigat locul printre cele mai mari vedete pop din lume. În 2008, premierul de atunci al Barbadosului, David Thompson, a stabilit că data de 22 februarie va fi sărbătorită anual ca „Rihanna Day”.

Cântăreaţa se bucură, de asemenea, de o carieră de mare succes în afaceri, cu grupul de companii Fenty. În august, Forbes a estimat că averea sa ajungea la 1,7 miliarde de dolari, din care aproximativ 1,4 miliarde provin din valoarea companiei sale de cosmetice, Fenty Beauty.

O parte din această avere a fost direcţionată către fundaţia artistei, Clara Lionel, numită după bunicii ei, care a asigurat în mod frecvent fonduri pentru programe de sănătate şi de educaţie, precum şi ajutor de urgenţă pentru uragane în Barbados.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite