Revoluţie în domeniul protecţiei aeriene. Israelul va folosi un sistem care va doborî rachete cu doar 2 dolari per interceptare

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un sistem de apărare aeriană bazat pe laser pe care Israelul speră să îl implementeze începând de anul viitor pentru a neutraliza rachetele şi dronele inamice va costa doar 2 dolari per interceptare, a declarat miercuri premierul Naftali Bennett. În prezent, Israelul depinde de sisteme care costă între zeci de mii şi milioane de dolari.

Sistemul Iron Beam, al cărui prototip a fost prezentat anul trecut, foloseşte lasere pentru a supraîncălzi şi dezactiva ameninţările aeriene, relatează Reuters. Bennett a prezis că acesta va intra în serviciu până la începutul anului 2023, potrivit Mediafax. 

„Acesta este un lucru ce va schimbă datele problemei, nu doar pentru că lovim armata inamică, ci şi pentru că o falimentăm”, a declarat el în timpul unei vizite la producătorul de stat al sistemului, Rafael Advanced Defense Systems.

Forţele palestiniene şi libaneze au lansat în războaiele trecute mii de rachete asupra Israelului, care în ultimii ani a interceptat, de asemenea, drone pe care le suspectează că au fost lansate de luptători susţinuţi de Iran în apropierea graniţelor sale.

„Până astăzi, ne-a costat foarte mult să interceptăm fiecare rachetă. Astăzi, ei (inamicul) pot investi zeci de mii de dolari într-o rachetă, iar noi vom investi 2 dolari pe electricitate pentru interceptarea acelei rachete”, a declarat Bennett într-o înregistrare video difuzată de biroul său.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite