Rebelii sirieni au răpit patru observatori filipinezi ai ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru pacificatori filipinezi au fost răpiţi marţi de rebelii sirieni.  FOTO: Facebook
Patru pacificatori filipinezi au fost răpiţi marţi de rebelii sirieni.  FOTO: Facebook

Patru observatori filipinezi ai Naţiunilor Unite au fost răpiţi marţi în timp ce se aflau în sudul Siriei. Bărbaţii au fost luaţi ostatici în apropiere de oraşul Jamla, aflat la un kilometru de graniţa Siriei cu Israel.

Kieran Dwyer, purtător de cuvânt în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, a confirmat răpirea şi a declarat că patru bărbaţi, toţi de origine filipineză, potrivit publicaţiei „Times Of Israel”.

Aceştia au fost reţinuţi marţi de un grup armat neidentificat în oraşul Jamla din sudul Siriei. „Depunem eforturi pentru eliberarea lor“, a adăugat Dwyer.

Departamentul de Afaceri Externe din Filipine a condamnat răpirea observatorilor şi a cerut eliberarea lor imediată, sugerând Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri pentru a le facilita eliberarea.

„Filipine insistă că răpirea şi detenţia ilegală sunt încălcări grave ale dreptului internaţional”, se arată într-un comunicat publicat de instituţia din Filipine.

La începutul acestui an, rebelii sirieni din apropierea graniţei cu Israel au capturat un convoi de vehicule ale Statelor Unite ale Americii şi au răpit 21 de filipinezi angajaţi în cadrul ONU. Aceştia au fost eliberaţi, ca urmare a presiunilor din partea Cosiliului de Securitate al ONU şi a lui Ban Ki-Moon, secretar general.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite