Războiul dintre Turcia şi Europa se duce şi în mediul online. Conturile de Twitter ale unor instituţii şi organizaţii internaţionale, sparte de hackeri turci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conturi de Twitter, inclusiv al ministrului francez al Economiei şi Finanţelor, au fost piratate miercuri şi au afişat un mesaj, în turcă, prin care Germania şi Olanda sunt condamnate pe fondul tensiunilor puternice dintre aceste ţări şi Ankara, relatează Reuters.

 Mesajul, şters rapid potrivit Palatului Bercy, a fost difuzat de asemenea pe conturile de Twitter ale fostului premier Alain Juppé (Les Républicains), ale postului France 3 Normandie sau emisiunii ”Envoyé spécial”.(”Trimis special”) a postului France 2, potrivit France Info.

”Contul nostru a fost victima unei piratări în această (miercuri) dimineaţa. Situaţia a revenit la normal”, anunţa într-un mesaj postat pe Twitter emisiunea Envoyé spécial.

Potrivit France Info, mesajul în turcă spunea ”#GermaniaNazistă #HollandeNazist. iată o mică #PalmăOtomană. Ne vedem pe #16Aprilie Înavaţă turca #RT”.

Mesajul avea ataşat un link către un clip video care-l glorifică pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, postat pe YouTube.

Aceste atacuri nu au vizat doar Franţa.

Conturi ale Amnesty International, Unicef USA, Ministerului britanic al Sănătăţii sau filialei americane a BBC au fost de asemenea vizate.

Contul cotidianului german Die Welt, al cărui corespondent este încarcerat în Turcia, a fost de asemenea piratat.

Un purtător de cuvânt al gigantului american Twitter Inc a declarat că sursa atacului a fost ”rapid localizată” şi ”se limita la o aplicaţie terţă”.

”Noi am privat-o imediat de acces”, a declarat el.

Un reprezentant al Twitter Counter, aplicaţia de la originea breşei, a recunoscut piratarea.

”Ştim că serviciul nostru a fost piratat şi am început să anchetăm. Am luat deja măsuri în vederea evitării unor asemenea abuzuri”, a declarat oficialul într-un mesaj postat pe Twittter.

Acest atac informatic are loc pe fondul unor tensiuni diplomatice între Ankara, Germania şi Olanda, după anularea în aceste două ţări a unor mitinguri prevăzute în cadrul campaniei în favoarea referendumului turc de la 16 aprilie cu privire la o consolidare a puterilor lui Erdogan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite