R─âzboiul din Afganistan a lovit f─âr─â precedent: Iunie, cea mai s├óngeroas─â lun─â din ultimii opt ani ┼či jum─âtate

0
0

O sut─â de militari str─âini au fost uci┼či ├«n iunie ├«n Afganistan ├«n luna iunie, cea mai s├óngeroas─â┬á lun─â pentru for┼úele interna┼úionale ├«n cei opt ani ┼či jum─âtate de r─âzboi, potrivit unui bilan┼ú realizat de AFP dup─â anun┼úul Washingtonului privind moartea unui soldat american.

Potrivit unui anunţ al Departamentului american al Apărării. unul dintre militarii săi a murit la 24 iunie în provincia Farah din estul ţării.

Doi militari rom├óni au decedat ├«n iunie ├«n Afganistan, dup─â ce autovehiculul de tip Humvee, ├«n care se aflau, a fost ┼úinta unui atac cu un dispozitiv improvizat ac┼úionat de la distan┼ú─â. Incidentul a avut loc la numai o zi dup─â ce pre┼čedintele Traian B─âsescu a anun┼úat c─â din 2011 va fi redus num─ârul militarilor rom├óni din teatrele de opera┼úiuni de peste hotare.

Bilan┼úul, ├«ncep├ónd cu 1 iunie, de 100 de mor┼úi l-a dep─â┼čit pe cel din august 2009 (77 de mor┼úi), considerat─â luna cu cele mai multe victime de la ├«nceputul ofensivei for┼úelor interna┼úionale pentru alungarea talibanilor de la putere la sf├ór┼čitul lui 2001, potrivit unui bilan┼ú realizat de AFP pe baza statisticilor publicate pe site-ul independent icasualties.org.

image

Anul acesta, în total, au murit 320 de militari străini în Afganistan, iar în 2009 au murit, în total, 520 de soldaţi.

ONU a raportat luna aceasta c─â atacurile cu dispozitive explozive improvizate au crescut cu 94% ├«n primele patru luni ale acestui an, comparativ cu aceea┼či perioad─â a anului trecut.

├Än total, SUA ┼či NATO au peste 140.000 de militari trimisi ├«n Afganistan.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite